Press "Enter" to skip to content

Următorul Intel i5 devine i7

Cu ceva timp în urmă s-au ivit pe internet câteva semne că următoarea generație de procesoare i3 vor avea hyperthreading. Iar acum vin o altă veste care va fi pe placul celor care visează la un upgrade în viitorul apropiat.

Conform unei noi listări din baza de date a SiSoftware Benchmark, vom avea parte în curând de un nou model de procesor i5. Unul ce dispune de 6 nuclee fizice, ca modelul existent, dar și de 12 fire de execuție. Asta nu este o trăsătură des întâlnită la procesoarele i5 de pe desktop. În general, hypethreading este rezervat pentru modelee i7. În efect, următorul i5 va fi un i7 din seria 8000, aducând un spor de performanță pe partea de productivitate celor care nu vor să cheltuiască o grămadă de bani pe un model mai scump.

Această schimbare este foarte binevenită, și nu putem decât să sperăm că vor ieși la iveală alte modificări ale seriei de procesoare Intel. Spre exemplu, nu ar strica dacă următorul i7 ar avea 8 nuclee fizice cu hyperthreading, din moment ce i9 oricum sare la 10 nuclee.

Sigur, tot vorbim, de procesoare Skylake, la origini, cu ceva optimizare, dar tot ar trebui să se descurce binișor dacă nu vor fi prea scumpe.

[Overclock 3D]

 

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares