Press "Enter" to skip to content

The Legend of Zelda: Link’s Awakening – Recenzie

The Legend of Zelda: Link’s Awakening este un joc perfect”

Gen: Acțiune, Aventură

Lansare: 20 septembrie 2019

Studio:  Nintendo

Distribuitor: Best Distribution

Platforme: Nintendo Switch

Clasificare: A.G.

Sinopsis:

La 26 de ani de la lansarea jocului original pe consola Game Boy, The Legend of Zelda: Link’s Awakening va renaşte ca o nouă aventură pentru Nintendo Switch.

Surprins de o furtună, Link se trezeşte pe ţărmul misterioasei insule Koholint. Pentru a se putea reîntoarce acasă, Link trebuie să supravieţuiască temniţelor, care îi vor pune abilităţile la încercare, şi întâlnirilor cu monştri infricoşători.

Noua versiune a aventurii clasice include o serie de elemente unice care au fost incluse în jocul original pentru Game Boy, cum ar fi camerele 2D de tip platformer şi apariţii ale unor personaje care nu fac parte din universul The Legend of Zelda.

Recenzie:

Nu este nici un secret şi nu o să fie nici un twist surpriză la sfârşit de recenzie, The Legend of Zelda: Link’s Awakening este un joc perfect. Un joc pur, colorat, o aventură în întregul sens al cuvântului. O să încep cu concluzia şi o să spun că acest joc trebuie neapărat să facă parte din colecţia personală de jocuri pentru Switch sau cel puţin să îl jucaţi, rejucaţi sau măcar încercaţi. Te cucereşte din primul moment şi nu îţi dă drumul până la sfârşit.

Într-o veche aventură

Povestea este una simplă. Foarte simplă. Link în aventurile sale pe mare întâmpină o furtună care îi distruge barca şi eşuează pe o insulă numită Koholint. Scopul său este să caute o soluţie pentru a pleca de pe insulă şi o bufniţă îl va îndruma către soluţie. Spre deosebire de alte jocuri din seria Zelda, acesta nu se întâmplă în Hyrule. Koholint Island este un loc colorat şi plin de personaje diverse care au ceva de spus. De asemenea vei întâlni şi personaje cunoscute în aventură, precum acei Goombas din Mario sau Yoshi. Povestea nu are nici o fărâmă de răutate şi asta se observă în tot ceea ce faci.

Redesignul perfect

Nici un dram de răutate nu are nici alegerea pe partea grafică. Vorbim aici de un remake complet, 100%, al unui joc din 1993 de Game Boy care prin 1998 a fost refăcut pentru Game Boy Color. Jocul a fost refăcut în totalitate însă cu un design “cartoonish”, foarte curat şi foarte colorat. Animat într-un mod foarte drăguţ, micile detalii fac ca fiecare acţiune să îi dea şi mai multă viaţă personajului şi să te integreze mai mult în aventură. De la încercat să ridici pietre şi până la Link înroşindu-se la față atunci când lovește cu sabia în full charge, multe dintre aceste elemente se văd direct pe personaj și le simți și tu ca jucător.

Din punct de vedere al aspectului, jocul este oarecum unic și memorabil; cu băieţelul blond îmbrăcat în verde cu sabie şi scut și insula cu malul acela foarte luminos, dar și cele mai întunecate locuri din joc, cu cavernele sale, au paleta lor de culori unice. Există activităţi în care trebuie să aduci lumină, iar schimbările sunt sesizabile și foarte plăcute ochiului. Designul personajelor este și el atrăgător și avem destule cu care interacționăm, de la animale precum porci mistreţi… cu suliţe și până la scheleti, mini boși și boși, fiecare așezat acolo unde trebuie în aventură.

Răspuns Imediat

Din punct de vedere tehnic, la fel ca și în cazul aspectului vizual, totul funcționează corect,  tansferul de la două butoane, cum era înainte pe Game Boy, la butoanele de pe Switch este făcut impecabil. Jocul este acum mai cursiv și sunt evitate acele pauze când trebuia să pui anumite lucruri pe A sau B, iar equip şi unequip, care îţi mâncau foarte mult din timp înainte, sunt rezolvate acum și funcționează perfect.

Jocul răspunde imediat, la pus scutul, la săritură, la tot. Nu am avut în nici un moment grijă că nu o să reuşesc să fac o anumită acţiune, de la a oprii suliţe cu scutul la a da cu sabia în momentul potrivit. Totul funcţionează ca un mecanism perfect.

Trebuie, de asemenea, să menționez și de hartă. Limitată în jocul original şi remake, aici este reprezentat totul, mai puţin cavernele, unde rămâne să descoperi tu totul. Este o hartă mare care îţi vă devenii familiară foarte repede datorită back-tracking-ului pe care eşti nevoit să îl faci dintr-o zonă în alta; să accesezi locaţii pe care înainte nu puteai. Oricum, un ajutor în plus este faptul că poţi marca pe hartă puncte de interes la care poți reveni atunci când ești pregătit.

Muzica Ocarinei

Toate sunetele sunt impecabile, și chiar dacă Link nu vorbeşte, dar scoate sunete în lupte, este completat de cele din jur care sunt realizate cu mare atenţie. De la zgomotul unei săbii lovind un scut la muzicuţa care sună când ridici un obiect, calitatea sunetelor este în egală măsură ca în cazul aspectului vizual și se completează perfect. Pe de altă parte avem muzica din joc, care deşi este plăcută în mod normal, sunt anumite situaţii în care tonul muzical devine agresiv, în funcție de anumite acțiuni. Dacă acele acțiuni au o durată mai mare de activitate, melodia alarmantă devine un pic deranjantă. Un exemplu ar fi o melodie la începutul jocului, care devine la un moment dat repetitivă și deranjantă. Fiecare zonă din joc are melodia sa în fundal, iar per total experiența auditivă, cu foarte mici excepții, o întregește pe cea vizuală.

Părerea la liber

La capitolul probleme tehnice nu este nimic de spus pentru că, personal, nu am întâlnit vreuna, excepție făcând atunci când sunt prea multe elemente pe ecran, scade frame rate-ul, dar nu durează mult așa că nu are un impact prea grav asupra gameplay-ului. Posibil ca motivul să fie efectul de blur/depth care e făcut în partea de sus și jos a ecranului, care ține cred de optimizare. Situațiile au fost izolate și nu m-am lovit de problemă prea des.

Una peste alta, eu sunt de părere că jocul merită notă maximă, căci rar mai apar jocuri atât de perfect echilibrate dar care să și păstreze toate elementele îndrăgite la debut, cu 30 ani în urmă. Nintendo merită toate laudele pentru acest remake.

The Legend of Zelda: Link’s Awakening este un joc al generaţiilor

În afară de faptul că pe TV se vede foarte bine, este genul de joc care a fost menit să se joace handheld şi datorită Switch-ului şi noului Switch LiteThe Legend of Zelda: Link’s Awakening este într-adevăr un joc al generaţiilor. Complet, distractiv, plăcut şi foarte memorabil și este rândul unui nou val de oameni să îl joace şi să cunoască această uşor atipică aventură a lui Link.

The Legend of Zelda: Link’s Awakening îl găsiți din 20 septembrie pe Switch în format retail pe Gameshop și digital în Nintendo eShop.

Mulțumim Best Distribution

Articol preluat de pe movienews.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares