Press "Enter" to skip to content

REVIEW: LOGITECH G604 LIGHTSPEED

Spread the love

Cand am vazut prima oara Logitech G604, am avut un mic episod de melancolie. Si o sa ajungeti sa intelegeti intr-un timp foarte scurt de ce.

In “cariera” mea de gamer, in proportie de 80% m-am jucat FPS-uri, in special Counter Strike. Asta inseamna ca preferam sa utilizez mousi cat mai mici si usori, lucru ce ma ajuta sa am un aim cat mai bun.

In perioada mea de glorie, adica pe vremea lui CS 1.6 si cand exista minunatul campionat intern PGL, de fel utilizam fie Intelli 1.1, fie Kinzu. Am avut momente cand am folosit si Deathadder, insa am renuntat la el cand am reusit sa pun mana pe un mouse-ul de la Steelseries specificat oleaca mai in spate.

Insa prin 2012, mai exact dupa facultate m-am angajat si am luat o pauza de aproape doi ani in care nu m-am jucat decat un Football manager din an in paste, dar si ala pe un laptop office.

Si pe la sfarsitul lui 2013 m-a palit iar dorul de jocuri. Initial imi luasem un laptop ROG, insa la scurt timp am renuntat la el. Mi-am facut un PC si alaturi de el mi-am luat si un monitor de 144Hz. De ce? Pentru ca am vrut sa-i dau totusi o sansa lui CS:GO.

N-a fost sa fie. Nu m-am indragostit deloc de CS:GO, mai ales ca majoritatea jucatorilor cu care ma jucam CS 1.6 nu aveau nici ei de gand sa treaca la noua versiune. Si uite asa, am inceput sa caut urmatorul joc pe care sa-l joc.

Si nu a durat mult si am descoperit DotA 2. Asta pentru ca fusesem la Dreamhack si apucasem sa vad primul meu meci: Alliance vs Cloud 9. Da, acel stack Alliance, o echipa legendara ce tocmai castigase TI3 cu ceva luni in urma.

Insa nici Cloud 9 nu era de lepadat, asta pentru ca era o echipa ce era absolut adorata de catre comunitate. Sa vad S4 vs SingSing pe mid a fost ceva unic pentru mine, lucru ce m-a determinat sa-mi instalez jocul cum ajung acasa.

Si uite asa in perioada 2014-2018 eu m-am jucat in mare doar Dota 2, dar din cand in cand mai strecuram si un World of Warcraft. WOW il jucam doar pentru lore si pentru ca ma tot cara un prieten prin diverse raid-uri si event-uri funny.

Insa la Dota a fost altceva. Asta pentru ca descoperisem un nou joc in care puteam sa fiu oarecum tryhard. N-am ajuns sa fiu un jucator extraordinar de bun, insa ma descurcam onorabil, fiind totusi si primul titlu MOBA ce-l jucam.

Am fost genul care spama meta-ul, ajunsesem la un MMR decent. Insa celebrul Icefrog a ras de mine si a modificat jocul foarte mult. Si astfel usor usor, am inceput sa renunt sa mai joc Dota.

Evident, in astfel de jocuri precum Dota sau WOW, cu un mouse precum Kinzu nu ai viata buna. Si am incercat pe rand Razer Naga si Logitech G600. Si cum probabil v-ati si asteptat, am pastrat Naga pentru ca luminite.

Butoanele laterale erau utilizate in cam tot ce faceam la timpul respectiv. Fie ca munceam si aveam diverse shortcut-uri, fie ca ma jucam si aveam macro-uri pentru WOW, butoanele respective s-au dovetit a fi cu adevarat utile.

Logitech G604 review | WASD

 

Ce este Logitech G604 Lightspeed?

Ultimul venit din neamul mousilor cu senzor HERO 16K, este un mouse de gaming wireless ce beneficiaza de tehnologia Lightspeed si ca orice mouse ce se preteaza pentru gameri atinge polling rate-ul de 1000 Hz.

Acesta poate fi folosit fie prin Lightspeed, fie prin conexiunea Bluethooth si trecerea se face prin simpla apasarea a unui buton.

Mouse-ul se alimenteaza cu o baterie de tip AA, deci asta inseamna ca este al 2-lea mouse din portofoliu HERO ce este wireless si nu are acumulator intern si foloseste o singura baterie, dupa Logitech G305.

Bateria AA asigura o autonomie de aproximativ 240 de ore de utilizare prin Lightspeed si pana-n 5 luni prin Bluetooth.

De asemenea, mouse-ul este customizabil si dispune un infinite scroll si sase butoane laterale, ce pot fi la randul lor fi customizate dupa bunul plac.

Logitech G604 review | WASD

 

Galerie foto

 

Experienta in timpul utilizarii

Forma si constructie

Forma este confortabila, atat in sesiuni de gaming cat si in mediu de lucru.

Constructia si ea este ok si solida, iar design-ul ales de catre cei de la Logitech asigura un contrast fain cu alte periferice aflate pe birou.

Trebuie insa sa-i dam Cezarului ce e al Cezarului: este un mouse greu. La propriu. Insa fiind totusi un mouse ce are inclinatii spre gamerii de MOBA si MMORPG-uri, acest lucru nu este atat de deranjant.

In fine, mai exista mici “lifehacks” pentru a ajunge la o greutate mai usoara. Una ar fi utilizarea unei baterii AAA cu adaptor. Insa nu stiu daca merita neaparat efortul.

Despre senzor nu prea am ce sa spun. Este cel mai bun senzor optic prezent pe piata, ce este foarte precis si foarte bine customizat, astfel avand un consum infim.

Si acest lucru asigura o durata imensa de utilizare a unui mouse wireless, indiferent ca este pe acumulator intern sau baterie.

Lipsa iluminarii n-am privit-o ca pe un factor negativ. Oricum, iluminarea de pe un mouse mi se pare destul de inutila. Ok, da bine in poze, dar cam atat. 3/4 din mouse il acoperi cu mana, atunci cand il utilizezi.

 

Butoane si scroll

Mie personal imi place foarte mult infinite scroll-ul de la Logitech.

Nu este util doar in navigare pe internet, este util si persoanelor ca mine ce isi petrec destul de mult timp cu fisiere Excel in fata.

Butoanele laterale sunt si ele foarte utile, punand astfel diverse macro-uri care sa ma ajute fie in timpul jocurilor, fie daca ma apuca nebunia si incep sa muncesc.

Insa as fi preferat sa fi fost mai mici si sa mai fi fost inca 4 butoane, astfel as fi ajuns sa ignor iar numpad-ul de pe tastatura. Sau mai bine spus, as fi preferat o versiune wireless pentru G600.

Click-urile se simt si ele bine la apasare insa sunt putin cam galagioase. Oricum, fiind un mouse dedicat gamerilor, sunetul acesta fie se ignora, fie nu se aude ca este acoperit de sunetul din jocuri.

 

Software

Logitech G Hub este software-ul in cauza ce-l utilizam pentru a modifica lucrurile dorite.

Putem aduce modifacri mouse-ului precum DPI-ii, polling rate, macro-uri si alte cateva.

 

Verdict

Sincer, ma bucur ca cei de la Logitech nu i-a uitat pe batranii care inca se mai joaca MMORPG-uri si MOBA-uri. A venit tarziu aceasta lansare, este adevarat.

Insa nu suficient de tarziu cat acestia sa se orienteza catre alt produs. Bine, daca ne uitam la competitori, variantele sunt destul de limitate. Iar daca alegem ceva wireless, deja variantele devin aproape inexistente.

Acum sincer, chiar mi-as dori un refresh wireless cu senzor HERO 16k pentru G600, astfel ar fi cu adevarat cu dedicatie celor ce au pierdut nopti intregi in Azeroth.

Nu cred ca mi l-as lua sa-l folosesc in jocuri pentru ca o sa raman pentru o lunga perioada adeptul soarecilor de mici dimensiuni ce cantaresc sub 100 grame.

Insa poate mi l-as lua sa-l folosesc cat timp muncesc. Sau de ce nu, poate daca ma roaga frumos, imi mai platesc abonamentul la WOW pe o luna si mai fac un ICC sau Onyxia. Poate.

Logitech G604 review | WASD

Si fie ca este folosit in jocuri MOBA/MMORPG-uri sau in office, ramane un mouse foarte bun.

Iar ca pret, mouse-ul Logitech G604 are un pret recomandat de vanzare de 469.99 lei, fiind amplasat similar cu un alt mouse wireless de gaming cu senzor HERO 16k, anume Logitech G703.

Spread the love

Articol preluat de pe wasd.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares