Press "Enter" to skip to content

Review Logitech G502 Lightspeed – Pro gaming wireless?!

Nu cred ca mai exista cineva care pana in acest moment nu a auzit de Logitech. Fie ca vorbim despre produsele lor entry-level sau despre perifericele de gaming iubite de multi impatimiti ai jocurilor video, brandul elvetian este un nume comun in industria IT si entertainment. Acestia mi-au dat pentru test un Logitech G502 Lightspeed, o reiteratie a celebrului G502, care aduce ca noutati un senzor mai performant si tehnologia wireless, alaturi de modificari pe partea de ajustare a greutatii. Zic sa incepem acest review si sa vedem daca un mouse de gaming wireless poate inlocui modelele clasice cu fir.

Logitech G502 Lightspeed – O poveste incalcita

Cu scurt timp in urma am facut trecerea de la vechile mele casti de gaming pe fir, la o pereche de casti wireless, care se conecteaza prin Bluetooth si chiar daca, initial, mi-au cam tremurat gladiolele la gandul ca va trebui sa incarc matahalele tot timpul, trecerea chiar a fost lejera si ma bucur ca am facut acest pas; nu am mai simtit de mult atata libertate. Dar vorbim de casti, iar trecerea la un mouse wireless ma asteptam sa fie defectuoasa, cu input lag si probleme de conexiune de fel si chip. Cred ca este cea mai gresita afirmatie pe care am facut-o de la aia cu „FIFA e bun” incoace.

Logitech G502 Lightspeed a fost foarte simplu de initializat. Doar am conectat dongle-ul USB inclus in pachet la un port USB de pe monitor (da) si am instalat Logitech G HUB. Dupa aceea, am comutat switch-ul de pe fundul mouse-ului pe ON si cam asta a fost. Softul a fost foarte usor de folosit si avand deja si tastatura tot de la Logitech a fost o experienta foarte familiara. Acesta mi-a permis sa imi personalizez mouse-ul multumita iluminarii RGB de care acesta dispune, sa-mi setez toate cele noua (9) butoane asa cum doresc si sa imi ajustez foarte facil DPI-ul si pooling rate-ul.

Constructie si design

Pana acum nu am avut ocazia sa folosesc un mouse Logitech cu forma aceasta, cel mai aproape fiind cu mouse-ul G Pro, dar nu pot spune ca a fost chiar potrivit pentru mine. Cand am vazut Logitech G502 Lightspeed pentru prima oara, am avut oarecare dubii privind acest soarece, din cauza formei deloc obisnuite pentru un periferic de genul si a aspectului asimetric. Am dat insa toate aceste temeri la o parte in momentul in care am pus mana pe el si am intrat in Borderlands 3, dar despre experienta de joc, ceva mai tarziu.

Inca de cand am deschis cutia, mouse-ul a urlat la mine: „PREMIUM!”. Si fix asta este. In primul rand, este un mouse greu (venind de la un Zowie FK1+) si plasticul de pe acesta este mult mai solid decat pe alte modele mai usoare, create pentru eficienta maxima in jocuri, insa acesta nu a fost un factor negativ, ci chiar invers. Faptul ca am un mouse mai greu in mana, cel putin pe mine, ma ajuta in utilizare. Logitech G502 Lightspeed este fabricat dintr-un plastic solid, cu un finish negru mat si insertii de plastic glossy de culoare neagra. Pe laterale are o textura in triunghiuri, care continua pana pe burta mouse-ului si ii ofera un grip foarte bun.

„Sub” mouse este una dintre diferentele pe care noul model le aduce fata de G502-ul clasic, anume ansamblul de greutati. Daca pe G502 aveai un cover pe toata lungimea mouse-ului pe care puteai adauga greutati, Logitech G502 Lightspeed vine cu un fel de capac „de canal” care se ataseaza printr-un sistem de magneti si poate sustine greutatile in interior. Zona in care vechiul model avea spatiu de greutati a fost micsorata, iar o parte a acesteia este acum dedicata modulului PowerPlay care iti permite sa incarci mouse-ul fara sa mai folosesti un fir, direct de la mousepad.

Un alt aspect placut pe care nu l-am mai intalnit pana acum la un mouse, este rotita, care pe langa faptul ca are un mod de free scrolling, in care poti dezactiva opritorul si sa lasi scrollul sa mearga la nesfarsit, cu G502 poti face scroll si stanga dreapta, inclinand rotita. Chiar daca la inceput poate parea ceva cu care te obisnuiesti greu, in Photoshop s-a dovedit foarte util cand am avut nevoie sa navighez pe o poza careia i-am dat un zoom mai mare, sau cand a trebuit sa editez niste documente si nu am mai fost nevoit sa trag de bara de scroll orizontal.

Cum este Logitech G502 Lightspeed in utilizare?

Mai devreme am mentionat faptul ca am conectat mouse-ul si am intrat in Borderlands 3. Ei bine, aici, experienta a fost fara cusur si nu am simtit nici macar un moment lipsa cablului, input lag-ul fiind absent, sau daca exista, este asa mic incat nu l-am simtit macar. De dragul testului insa, am incercat sa creez mai multe scenarii. Primul a fost utilizarea mouse-ului de la distanta, astfel am iesit la o tigara pe balcon si l-am bagat in buzunar, ca sa am acces la Spotify pe PC chiar daca nu sunt langa el. La o distanta de aproximativ cinci metri, nu conexiunea intre mouse si PC printr-un perete mi-a pus mie dificultati, ci textul mic pe care abia il vad cu ochelarii la ochi 🙂

Dupa aceea, am zis ca e timpul sa scot gamerul din mine si sa il testez intr-un joc serios. Ce Borderlands 3 si Gears 5? Alea-s de snobi. Am instalat Counter Strike: Global Offensive si am intrat in meci. Acum, mai in gluma mai in serios, am intrat pe un Target Practice ca sa vad daca exista vreun delay pe care il observi la flick-uri sau daca existe sensor skipping, dar nu am intampinat probleme. Totul a fost foarte smooth si chiar daca tinta mea nu mai este ce a fost odata, mouse-ul a raspuns perfect comenzilor. Am folosit DPI 800, pooling rate-ul la 1000Hz si sensitivitatea in-game la 1.7.

Dar cat o tine oare bateria? Pai asta vreau si eu sa stiu, pentru ca dupa primele cinci zile de utilizare (circa sase-sapte ore pe zi) bateria inca n-a cerut incarcata si stau acum si ma intreb, de ce nu am facut trecerea la un mouse wireless mai devreme. Mi-a placut si faptul ca aplicatia Logitech G HUB iti arata in procentaj cata baterie ti-a ramas in soarec, iar un buton de sub scroll, odata apasat iti coloreaza mouse-ul verde sau rosu, in functie de nivelul de baterie ramas, ca sa iti faci o idee despre cat mai poti folosi Logitech G502 Lightspeed inainte de a-l incarca. Ah, ca veni vorba, incarcarea se face foarte simplu, cu ajutorul unui cablu microUSB inclus in pachet, care se introduce intr-un slot din fata mouse-ului. Cablul este destul de lung si are un sleeve foarte calitativ aplicat.

Merita trecerea la un mouse wireless?

Dupa ce am folosit Logitech G502 Lightspeed timp de o saptamana, timp in care l-am incarcat doar o data si in care am avut ocazia sa ma obisnuiesc cu forma si grip-ul acestuia, pot spune ca este un mouse foarte reusit. Imi place combinatia dintre un grip comod si o senzatie la atingere foarte placuta, alaturi de performanta senzorului HERO din acest mouse. Faptul ca nu a mai fost nici macar un cablu care sa traga de mouse inapoi sau al carui sleeve sa se agate de marginea biroului a reprezentat un mare plus pentru mine, iar trei din patru periferice le am acum wireless. Dupa gamepad, casti si mouse, singurul cablu care mi-a mai ramas pe birou este cel de la tastatura, insa ma indoiesc ca voi gasi in curand un inlocuitor wireless destul de bun care sa ma faca sa renunt la G Pro.

Verdict

Calitatea Constructiei si Design – 10

Performanta si Dotari – 9

Raport Calitate / Pret – 7

8.7

Must-Have!

Logitech G502 Lightspeed este un mouse care a punctat foarte bine, atat la partea de aspect si constructie cat si la performanta oferita, insa pretul acestuia este cam greu de digerat, fie el si pentru un mouse wireless, astfel pentru un om simplu, acesta ar putea fi o investitie nejustificata.


User Rating:
0.4
( 2 votes)



Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares