Press "Enter" to skip to content

Plăcile Intel Xe ar putea sosi în vara anului viitor

Dacă încă vă mai uitați la plăcile video contemporane și vă întrebați când se va mai mișca indicatorul de preț spre o direcție ce nu vă aduce o durere de rinichi, ar putea fi în vara anului viitor. De ce? Pentru că atunci pare că își va face apariția seria Xe de la Intel.

De ce este asta important? Nu pentru că plăcile ar fi superbe, fiindcă nu știm nimic efectiv în acest moment despre performanța lor. Dar dacă vor fi măcar decente, atunci ar trebui să arunce un factor de haos în echilibrul prețurilor dintre Nvidia și AMD. Și de unde știm că vor sosi la vară?

Eh, nu știm, dar așa umblă vestea prin presă. mai exact, pe la Digitimes. Conform informațiilor obținute de publicație, acest GPU nu va fi dedicat exclusiv jocurilor. În schimb, va fi folosi noul procesor grafic în combinație cu o nouă ofertă de procesoare standard pentru a crea o platformă competitivă în sectoare ce include centre de date, AI și Machine Learning. Asta nu exclude gaming.

Cel puțin sper că nu exclude gaming. Procesoarele grafice vor fi oricum construite pe 10 nanometri, iar prin 2021 vom avea chiar plăci făcute 7 nanometri, tehnologia fiind combinată și cu Foveros 3D pentru o îmbinare mai bună și mai multi-dimensională a componentelor.

[Hexus]

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares