Press "Enter" to skip to content

Intel se pregătește pentru PCI-E 5.0

Știm că intel va ocoli PCI-E 4 pentru o vreme, dar pe partea de servere compania pare să aibă deja planuri pentru PCI-E 5.

Conform calendarului pentru produse al TE Connectivity, un producător al socket-urilor efective de pe plăcile de bază, prin 2021 vom avea parte de LGA 4667. Acesta este un socket dedicat serverelor, nu PC-urilor de zi cu zi, și va veni la pachet cu suportul pentru PCI-Express 5.0. Această nouă variantă va dubla lățimea de bandă față de generația 4.0, ceea ce înseamnă că va oferi opțiuni fără precedent de extindere. Sigur, încă nu avem dispozitive care să se folosească din plin de standardul recent lansat, da barem de unul nou, dar peste un deceniu cu siguranță se vor găsi destule care să se folosească de așa ceva în totalitate.

Nu sunt în acest moment informații despre ce fel de procesor ar putea lansa Intel pentru acest socket, dar cu siguranță va fi unul mare. Ar cam trebui să fie, din moment ce competiția oferă deja 64 de nuclee destul de performante per socket.

Desigur, se ivește și logica întrebare „Când se va propaga această schimbare și pe desktop? Nu că Skylake ar fi fost o arhitectură slabă, dar au trecut patru ani și nu am primit altceva decât mai mult Skylake.”. Eh, pentru asta nu am un răspuns. Doar Intel știe, iar deocamdată nu este gata să ofere un răspuns clar.

[Anandtech]
Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares