Press "Enter" to skip to content

Destiny 2: Shadowkeep – Recenzie

“Ai nişte momente în Shadowkeep în care descinzi în nişte locuri foarte întunecate și creepy.”

Gen: Acțiune, FPS

Lansare: 1 octombrie 2019

Studio: Bungie

Distribuitor: Activision Blizzard

Platforme: PlayStation 4, Xbox One, Google Stadia, PC

Clasificare: AP-15

Sinopsis:

Destiny 2: Shadowkeep este cea de-a patra extensie pentru Destiny 2 – un FPS shooter dezvoltat de Bungie și distribuit de Activision.

Recenzie:

Deşi relaţia mea cu Destiny 2 post-lansare nu a fost cea mai bună și nu am fost cei mai gaming prieteni, am decis totuşi să încerc noua extensie apărută, Shadowkeep. Şi deşi multe s-au schimbat de pe vremea mea, când eram un simplu hunter, am luat Shadowkeep de la 0, mă rog, de la 750, într-o perioadă în care jocul a trecut printr-o foarte mare schimbare.

Un pic de povestioară înainte să intrăm direct în ce aporta Shadowkeep şi un fel de informaţie generală despre Destiny în prezent, trebuie să menţionăm ce s-a întâmplat odată cu lansarea extensiei. Destiny 2 este acum free to play, se numeşte mai nou New Light şi ai absolut toată campania iniţială, The Red War şi cele două DLC-uri Curse Of Osiris şi Warmind gratuite. În principiu ai acces la tot conţinutul anului 1 gratuit. Dacă jocul de bază nu este suficient pentru tine şi vrei mai mult de atât, ai trei variante, să achiziţionezi Forsaken, care este prima extensie și aduce misiuni noi, arme noi, raiduri noi şi aşa mai departe; să achiziţionezi Shadowkeep, despre care vom vorbi mai jos; sau să le cumperi pe amândouă pentru o experienţă de joc completă. Atenție însă că Shadowkeep nu conţine Forsaken.

Noua extensie Shadowkeep ne deschide poarta către o nouă campanie, pe Lună, unde aparent există o fortăreaţă roşie în al cărui interior este o misterioasă piramidă. Atât am de spus. Dacă asta nu te convinge să vrei să joci Destiny 2 nu ştiu ce ar putea să o facă. Un aspect despre care multă lume nu discuta este vibe-ul uşor space horror pe care jocul Destiny îl avea din momentul 0. Ai nişte momente în Shadowkeep în care descinzi în nişte locuri foarte întunecate și creepy. Da, eşti super puternic şi te baţi cu nenumăraţi inamici însă vibe-ul este unul destul de stresant şi sufocant chiar şi pe suprafaţa lunii unde hoardele de inamici aşteaptă să fie lichidaţi în cel mai potrivit mod posibil, cu arsenalul pe care îl ai la dispoziţie şi pe care o să îl vânezi.

Destiny 2 este looter-shooter-ul aproape perfect. De la costumaţii la arme întotdeauna a ştiut ce să adauge că să fie interesant fără să devină plictisitor. Shadowkeep menţine tradiţia dar începe să pună şi foarte mult interes pe partea de RPG. Îmbunătăţeşte meniurile, tab-ul de questuri care este organizat, relucrată a fost și partea de armură devenită “Armour 2.0” şi un fel de Season Pass care te răsplăteşte cu tot felul de loot, sunt doar câteva dintre elementele noi cu care ne întâmpină acest nou şi restructurat Destiny. Jocul rămâne un “grind-fest” doar că, pentru conţinutul care îl oferă Shadowkeep, nu vei putea rezista să nu repeţi Strike-uri, Raid-uri sau noile Vex Offensive.

Trebuie să menţionez două lucruri și anume primul lucru ar fi ca, deşi s-au făcut îmbunătăţiri, există câteva probleme pe care le-am întâmpinat printre care una minoră, un strike care nu se termina fiindcă rămăsese blocat, dar consider asta ca un incident izolat. Cea de-a doua problemă însă este un pic mai gravă. Timpul de încărcare pe Playstation 4 Pro este mare. Ocazional este la marginea infinitului. Sau al galaxiei, că tot suntem în spaţiu. Nu înţeleg de ce nu s-a făcut nimic în legătură cu aceşti timp de aşteptare/încărcare, dacă vrei să zbori undeva poţi să îţi faci o cafea între timp că durează ceva timp. Pe de altă parte, in-game experienţa este absolut fluidă fără nici un fel de problemă.

Mai trebuie să menţionez ceva anticipat, campania, la Shadowkeep este destul de scurtă, în jur de 5-6 ore. Dar este doar prima parte. Bungie promite, cu un tabel foarte frumos, că se va actualiza, sperăm că repede, acest story-arc care cred că vrea să ţină un an, la fel ca şi Forsaken. Deci pentru cei care îl termina repede să nu se descurajeze, more is on the way. Şi ce este mai bun decât Destiny 2? Mai mult Destiny 2!

Luând-o de la capăt, pot să spun că mi-a fost un pic confuză toată situaţia şi m-a luat cumva prin surprindere, însă pentru cel nou venit, experienţa va fi una destul de uşoară, neavând lucruri din trecut care să interfereze cu faptul că începe o nouă aventură necunoscută. Iar conţinutul oferit atât de Shadowkeep cât şi de campania originală, este mai mult ca suficient să justifice preţul mic la care se vinde această extensie.

Destiny 2: Shadowkeep – îl găsiți din 1 octombrie în format retail și digital pentru PlayStation 4, Xbox One, PC în PlayStation Store, Steam și Microsoft/Xbox Store.

Mulțumim Activision Blizzard România

Articol preluat de pe movienews.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares