Press "Enter" to skip to content

Ce aduce Zen 3 pentru Ryzen 4000?

Să începem săptămâna cu ceva un nou zvon despre procesoare. Mai exact, despre cele Ryzen. Nu cele care sunt pe piață, sau cele care apar luna viitoare. Este vorba de procesoarele Ryzen 4000 care sunt la aproape un an de zile de a fi lansate.

Zvonul trebuie luat cu puțină sare, dar dacă tot s-a ivit, măcar să vedem ce are de spus. Conform informațiilor ce zburdă acum pe internet, următoarea arhitectură pentru procesoare de la AMD a ajuns deja în anumite laboratoare de testare din China. Acestea ar raporta că mostrele de inginerie funcționează la frecvențe cu 200MHz mai mari ca Ryzen 3000. Având în vedere că mai avem mult timp de așteptat până ce acestea vor sosi pe piață, frecvența aceasta chiar ar putea să crească, desigur, asta dacă zvonul se va adeveri.

Apoi, mai umblă vestea și că Zen 3 va aduce un spor de doar 8% în ceea ce privește IPC-ul. Adică la aceeași frecvență un procesor Ryzen 4000 ar fi cu 8% mai rapid ca un Ryzen 3000. Nu este un salt mare, dar Zen 3 vine cu modificări arhitecturale ce ar trebui să elimine din latența comunicării dintre nuclee, din moment ce acum un CCX pare să conțină 8 nuclee, nu doar 4, ca până acum.

Iarăși, sunt zvonuri a căror verificare nu este posibilă momentan. Dar măcar nu sunt gogomănii despre frecvențe de 5GHz din cutie, ca data trecută.

[WCCFTech]

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares