Press "Enter" to skip to content

ASUS LANSEAZA ROG CROSSHAIR VIII IMPACT SI STRIX X570-I GAMING

Spread the love

Cei de la Asus au lansat doua noi placi de baza din gama Republic of Gamers cu chipsetul X570, anume Strix X570-I Gaming si Crosshair VIII Impact.

Placa de baza Crosshair VIII Impact, este ideala pentru cei care doresc sa beneficieze cu adevarat de puterea procesoarelor Ryzen 3000. ROG Strix X570-I Gaming este pentru gamerii care doresc sa-si construiască un sistem de gaming Mini-ITX exceptional, completat cu toate caracteristicile ce i-au consacrat gama de produse ROG.

Ambele placi de baza sunt proiectate pentru a maximiza performanța procesoarelor Ryzen seria 3000, cu un numar mare de nuclee (HCC – high-core-count), in timp ce raman reci gratie unui radiator activ pentru modulul regulator de tensiune (VRM) si chipset.

Procesoarele HCC au nevoie de o alimentare fiabila, latențe minime si o temporizare precisa. Crosshair VIII Impact si Strix X570-I Gaming dispun de cea mai recentă arhitectura de alimentare VRM cu etaje de alimentare Infineon TDA21472 imperecheate, ce comută rapid curentii in timp ce mențin o performanta termica exemplara.

Stand in fruntea seriei, etajele de alimentare Infineon TDA21472 dispun de RDSON redus pentru a scadea pierderile de comutatie si conductie, imbunatatind plaja termica generala. Ambele placi de baza dispun de un design cu 8+2 etaje de alimentare, capabile sa ofere pana la 70 de amperi.

Intr-un sistem SFF cu procesor HCC, racirea si eficienta sunt esentiale pentru a preveni reducerea performanțelor. Ambele placi de baza dispun de radiatoare mari, plus doua ventilatoare personalizate Delta Superflo, ce au o durata de viata estimata de 60.000 de ore.

Noile procesoare din seria Ryzen 3000 nu a venit singur, ci a adus cu el si chipsetul X570 – primul chipset de desktop care pune la dispozitia consumatorilor conectivitatea PCI Express 4.0 din noua generatie.

Cele doua placi de baza au sloturi PCIe x16 și M.2 ce sunt cablate la PCIe 4.0, deschizand o noua lume a performantelor grafice si a stocarii NVMe, fara a avea grija constrangerilor de banda. Ambele placi suporta cel mai recent protocol Wi-Fi 6 (802.11ax) si pot transmite semnal wireless ultra-rapid de pana la 2402Mbps (2.4Gbps).

Fiind primul model Impact al seriei ROG Crosshair, Crosshair VIII Impact este o placa puternica si compacta, bazată pe formatul Mini-DTX ce mentine compatibilitatea cu cele mai multe carcase Mini-ITX.

Fiind putin mai inalta decat Mini-ITX, aceasta exploateaza spatiul suplimentar, permitandu-le inginerilor ROG sa dedice mai mult spatiu VRM-ului si sistemului de racire. Aceasta dispune de o matrice de 8+2 etaje de alimentare TDA21472 imperecheate, fiecare estimat la 70 de amperi.

ROG Crosshair VII Impact

Pentru a ramane rece, placa de baza include un VRM unic, racit activ și o combinație chipset-radiator, cu doua ventilatoare personalizate Delta Superflo.

Conductele de inaltă eficienta din cupru canalizeaza caldura departe de VRM catre o placă de ranforsare de marime completa, fabricata din aluminiu, ce raspandeste caldura rapid si uniform, compensand astfel fluxul de aerce este limitat in carcasele mici dimensiuni.

Pentru viteze superioare de stocare, Crosshair VIII Impact vine in pachet cu o placa de extensie cu radiator, care permite ca doua unitati M.2 sa fie conectate printr-o interfata SO-DIMM si sa ajute la controlul termic al SSD-ului.

Crosshair VII Impact vine cu SupremeFX si DAC ESS® ES9023P pe o placa dedicata ce reduce interferentele, plus ROG Sonic Studio III pentru sunet surround captivant. Placa de baza ofera numeroase funcții DIY, incluzand un panou I/O premontat, BIOS Flashback si conectori SATA inclinati.

Asemenea lui Crosshair VIII Impact, designul SFF al lui Strix X570-I Gaming nu face niciun compromis cand vine vorba de racire, fiind pregatit sa exploateze complet cea mai recenta generație de procesoare HCC intr-un pachet mic.

Placa include conducte de caldura pentru radiatorul chipsetului indreptate catre ventilatoare, unde pot fi racite in mod activ. VRM-ul gazduieste un radiator mare ce absoarbe toată caldura, facand echipa cu un ventilator care sufla in jos pentru a elimina rapid aerul cald.

ROG Strix X570-I GamingStrix X570-I Gaming ofera iesiri HDMI 2.0 și DisplayPort 1.4 pentru configuratiile home-theater si jocuri alaturi de acelasi adaptor Intel Wi-Fi 6 cu suport Bluetooth 5.0 specific membrilor mai mari ai familiei ROG.

Noua placa de bază include doua cabluri de extensie: unul pentru panoul audio frontal si un altul pentru butoanele power și reset. Acest lucru le permite utilizatorilor sa conecteze aceste cabluri fara a-si strecura mainile in carcasa, minimizand riscul unor zgarieturi sau chiar tăieturi.

Spread the love

Articol preluat de pe wasd.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares