Press "Enter" to skip to content

Intel vrea sa inspire mai multe femei pentru a se implica in gaming

Seful diviziei de eSports si gaming al Intel UK, Scott Gillingham, crede ca in acest moment sunt multi sponsori, organizatori si companii care pot facilita diversitatea in randurile profesionistilor eSports si al audientei dedicate acestei arii.

Intel este un nume major in eSports, cunoscut nu doar pentru procesoarele si SSD-urile folosite in multe dintre sistemele competitorilor, dar si pentru implicarea foarte activa in lumea gaming-ului profesionist. Compania isi doreste sa dezvolte industria de eSports din Marea Britanie si nu numai, iar cresterea diversitatii practicantilor acestei meserii este una dintre solutii.

Da. Un exemplu bun in aceasta directie este ceea ce am facut la Intel Extreme Masters. Anul acesta, in cadrul finalelor IEM, am gazduit si finala CSGO pentru fete, iar aceasta a fost castigata de Team Dignitas. Aceasta echipa este originara din Marea Britanie. Scopul nostru a fost sa aratam ca este posibil ca fetele sa devina gameri profesionisti si le putem oferi oportunitatea de a se intrece pe cele mai mari scene si speram ca aceste actiuni sa inspire si mai multe femei sa se implica in gaming. Iar asta chiar se intampla.

In cadrul IEM Katowice 2019, opt echipe feminine de CSGO s-au luptat pentru premii in valoare de 50.000 de dolari, iar finala le-a vazut pe fetele din Team Dignitas plecand incoronate drept campioanele Intel Challenge.

Scena eSports ramane insa dominata de barbati, in ciuda unei cresteri consistente si comparabile a femeilor in aceasta industrie, atat pe plan competitiv, cat si casual. Mai este mult de lucru pana aceste diferente vor disparea, astfel incat oameni din toate mediile sa poata deveni parte a acestui trend care a vazut o crestere imensa in ultimii ani.

PCGamesN

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares