Press "Enter" to skip to content

AMD a dezvăluit Radeon RX 5500

Zvonurile s-au adeverit și par să fi fost foarte precise, pentru că AMD tocmai ce a dezvăluit Radeon RX 5500. Și nu doar o singură variantă a sa, ci și una dedicată platformelor mobile, cu un M în coadă.

Noua placă video este bazată pe Navi 14, un GPU cu 22 de unități de compute, ceea ce înseamnă că are 1408 de nuclee efective. Acestea sunt acompaniate de 88 de unități de texturare, 4 sau 8GB de memorie GDDR6, și un TDP de 110W pentru varianta de desktop. Prețul pentru această placă nu a fost anunțat, dar promite să ofere, în medie, performanță cu 12% mai bună ca un RX 480, la un consum cu 30% mai mic. AMD se mai laudă și cu un spor de 37% de performanță față de GTX 1650. Cifrele vin de la ei, nu de la teste independente, așa că mai așteptați puțin până ce apar și acestea. Placa video va sosi pe piață la sfârșitul anului viitor.

Iar alături de ea vom avea și un RX 5500M, cu aproape aceleași trăsături. Două excepții sunt notabile. Memoria sa va fi limitată la 4GB, iar TDP-ul său este de doar 85W, ca urmare a frecvenței maxime de numai 1645MHz, față de cei 1845MHz ai variante pentru desktop. AMD promite că această placă va oferi peste 60 de carde pe secundă în majoritatea jocurilor AAA, jucate la 1080p, iar în cele eSports mai bine de 90 de cadre pe secundă.

RX 5500M își va face apariția în sisteme ce își vor face apariția în viitorul nu foarte îndepărtat. Vom afla mai multe detalii în următoarele luni despre ambele modele de RX 5500, cel mai important dintre ele fiind prețul.

[Anandtech]

 

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares