Press "Enter" to skip to content

Intel înjumătățește prețurile cu anunțul seriei Cascade Lake-X

Când s-au ivit seriile de procesoare Ryzen și Threadripper, Intel a reacționat scăzând aproape la jumătate prețurile pentru procesoarele sale din seria Enthusiast. Iar acum, cu anunțul seriei Cascade Lake-X, istoria se repetă.

Intel a dezvăluit în mod oficial seria aceasta de procesoare, iar prețurile sunt cam la jumătate față de cea precedentă. În premieră, compania oferă toate modelele din seria Enthusiast/Extreme pentru mai puțin de 1000 de dolari.

Modelul de top, i9 10980XE Extreme Edition, vine cu 18 nuclee pentru 979 dolari, modelul pe care îl înlocuiește costând aproape 2000 de dolari. În ceea ce privește frecvențele, aveți un spor 100-200MHz în modul boost, fiind vorba de aceeași arhitectură Skylake pe care o știm de câțiva ani de zile. Cel mai ieftin model, acel i9 10900X ce s-a ivit pe internet acum câteva zile, va costa 590 de dolari.

intel caskalde lake x

Un model foarte interesant este i9 10920X, ce oferă 12 nuclee cu hyperhtreading, la prețul de 690 de dolari, un preț mai mic decât un R9 3900X, ce vine cu avantajul unui număr mai mare de conexiuni PCI-Express posibile… deși, având în vedere că Ryzen are PCI-E 4.0, diferențele nu ar fi masive.

Oricum, seria Intel Cascade Lake-X este menită să se lupte cu seria Threadripper 3000, lansarea sa fiind luna viitoare, când AMD își va anunța noile procesoare. Totuși, cu doar 18 nuclee maxim, față de un minim de 24 cât oferă Threadripper 3000, va fi o luptă grea.

Cel puțin va putea să se lupte cu procesoarele din seria R9, aici chiar oferind o platformă ce sună binișor pe hârtie, cu nuclee mai multe și prețuri potențial chiar mai mici. Rămâne de văzut cât vor costa efectiv pe piață, și, desigur, să vedem cum se descurcă în teste. Nu de alta, dar aceste procesoare au un TDP de 165W, sunt aprig devoratoare de energie și nu au avantajul frecvențelor foarte mari pe toate nucleele precum modelele pentru platforma dedicată publicului larg.

[Engadget]

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares