Press "Enter" to skip to content

Intel pregătește mai mulți tranzistori

De câțiva ani de zile, toată lumea spune că Legea lui Moore este moartă. Dusă. Dispărută. Inexistentă. O non-lege. Totuși, sunt câțiva oameni care spun că nu este moartă. Chiar oameni care lucrează la Intel. Oameni precum Jim Keller.

Dacă nu știți cine este Jim, este unul din arhitecții arhitecturii folosite la Athlon64 și Ryzen, iar acum lucrează la Intel pentru a repara problemele din anii trecuți. Iar acesta a ținut o prezentare acum câteva săptămâni o prezentare în care a explicat de ce crede el că Legea lui Moore nu a murit și că încă mai trăiește.

Acesta a declarat că Intel are în acest moment un plan pentru a îngrămădi la un loc de 50 de ori mai mulți tranzistori decât are acum în procesoarele sale. Keller nu a oferit detalii despre când se va întâmpla asta, pe ce generație de procesoare, sau pe ce proces de producție.

Keller și-a mai exprimat entuziasmul pentru următoarele faze ale dezvoltării procesoarelor, spre exemplu cu apariția acceleratoarelor dedicate de calcule pentru AI.

Dacă vreți să urmăriți în detaliu prezentarea cu pricina, și aveți la dispoziție o oră întreagă, puteți vedea mai jos o înregistrare. Partea despre de 50 de ori mai mulți tranzistori începe pe la minutul 33.

[Overclock 3D]

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares