Press "Enter" to skip to content

HTC Cosmos VR sosește în octombrie

HTC nu renunță la inițiativa sa de realitate virtuală și anunță detalii despre succesorul deplin al „bătrânului” Vive. HTC Cosmo VR va fi disponibil de luna viitoare, la prețul de 700 de dolari/euro+taxe+diverse și aduce câteva schimbări față de generația anterioară.

Cea mai notabilă este că nu mai folosește, ca standard, detecția mișcării cu stații de bază exterioare. În schimb, dispozitivul se folosește de o suită de camere interne pentru a determina poziția sa în spațiu. Totuși, este un dispozitiv modificabil, iar de anul viitor va primi o componentă oficială ce va activa compatibilitatea cu stațiile de bază și cu sistemul de control clasic pentru HTC Vive. Acel modul separat va costa cam 200 de dolari/euro.

Ca standard, Cosmos VR folosește propriul sistem de control, unul mai asemănător cu cel folosit de Oculus Rift și de Steam Index, dar care nu pot fi realimentate direct, necesitând schimbarea bateriilor. Dispozitivul vine cu două ecrane LCD de 3.4 inch, ce oferă o rezoluție combinată de 2880×1700 la 90Hz, și cu un câmp de vedere de 110 grade. Include un conector DisplayPort 1.2, USB 3.0 Type-C, și va putea fi echipat chiar cu modul wireless. Poate de această dată fără incidentele de încingere ale variantei inițiale.

Generația nouă ar trebui să aducă îmbunătățiri și la partea de comfort, însă nu pare că va ajuta prea mult la cea esențială, prețul fiind încă destul de măricel. Totuși, măcar PC-urile ce pot rula un joc în VR au devenit mai ieftine în ultimii ani.

[Anandtech]

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares