Press "Enter" to skip to content

Discord renunță la biblioteca de jocuri

Cu un an în urmă, Discord intraseră pe segmentul magazinelor de jocuri, promițând să ofere dezvoltatorilor ocazia să își prezenta produsele celor câteva sute de milioane de utilizatori ai serviciului.

De atunci s-au schimbat multe lucruri. Magazinul Discord a fost abandonat, în favoarea opțiunii mult mai puțin vizibile de a lăsa dezvoltatorii să vândă jocuri pe serverele lor de comunitate, iar acum vine încă o lovitură pentru acel vis inițial.

Discord anunță că Nitro Games va fi închis luna viitoare. Ce era Nitro Games? O componenta a abonamentului lunar Nitro(ce oferă acces la diverse beneficii) prin care se poate obține acces la diverse jocuri, fără cost suplimentar. Și de ce este închisă această componentă? Fiindcă nu era folosită. Mulți se abonează la Nitro, dar nu prea descărca nimeni jocurile incluse în abonament, posibil pentru că nu era vorba tocmai de jocuri foarte populare(chiar dacă unele erau foarte bune), foarte recente, sau prea multe(totuși, nu erau tocmai puține). Poate n-a ajutat nici că Discord n-a avut tocmai o campanie intensă de promovare pentru această componentă.

Ca urmare, din ziua de 15 octombrie nu vor mai exista jocuri livrate în acest fel pe Discord. Nitro Games va înceta, iar cei câțiva oameni care chiar se folosesc de funcție vor putea să ceară restituirea banilor dați pe abonamentul curent. Pe viitor, compania se va orienta pe sporirea de opțiuni incluse în abonamentul Nitro pe care lumea chiar le folosește.

 

[Eurogamer]

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares