Press "Enter" to skip to content

Multe telefoane sunt vulnerabile la SMS-uri malițioase

Telefoanele Android au o nouă problemă de securitate, de data aceasta nu una legată de sistemul de operare în sine, ci de modul în care dispozitivele au fost configurate de către producător.

Vulnerabilitatea a fost descoperită de Checkpoint Research și are ca subiect mesajele SMS de configurare folosite pentru a seta diverse aspecte ale unui telefon. În mod normal, acestea sunt necesare pentru a configura MMS-uri, servere de e-mail, setări de proxy, și sunt securizate pentru ca nu cumva să poată cineva pur și simplu să trimită mesaje false pentru a deturna un telefon.

Dar cum normalul nu se prea potrivește cu realitatea, nu tocmai toate telefoanele de pe piață folosesc un mod securizat. Mai exact, cele produse de către Samsung nu foloseau nici un fel de securizare, până în momentul în care a început să fie publicat un update ce adaugă așa ceva, prin luna mai. Dar nici ceilalți producător, care foloseau câte o măsură de securitate, nu ofereau tocmai protecție totală. Așa că au fost lansate update-uri pentru telefoanele LG în luna iulie, iar Huawei urmează să repare problema în viitorul apropiat. Sony, în schimb, refuză să recunoască existența problemei.

O componentă importantă la această vulnerabilitate este și utilizatorul, ce trebuie să accepte instalarea noii configurații, atunci când un SMS de configurare se descarcă automat. Așa că dacă nu aveți un telefon cu securitatea la zi, evitați acceptarea mesajelor de acest fel.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares