Press "Enter" to skip to content

iPhone 11 Pro si Pro Max – Apple pe steroizi

Noile modele de iPhone 11 Pro si Pro Max sunt inlocuitorii modelelor XS si XS Max din generatia trecuta. Cele doua telefoane noi vin cu update-uri interesante fata de predecesori si reprezinta a treia generatie de la Apple care adopta aceeasi linie de design.

Ecranele de pe 11 Pro si 11 Pro Max sunt identice din punct de vedere al dimensiunii si rezolutiei cu cele de anul trecut, pastrand cei 5.8 inci cu o rezolutie de 2436 x 1125p alaturi de 6.5 inci cu rezolutia de 2688 x 1242p. Schimbarea cea mare este reprezentata de utilizarea de panouri OLED , facan din Apple a doua companie, dupa Samsung care folosesc aceasta tehnologie pentru ecranul telefonului. Diferentele fata de anul trecut apar cand vorbim despre aspecte precum luminozitatea si constrastul imaginii. Apple sustine ca noile modele vor avea o luminozitate de 800cd/m2 in scenarii standard si pana la 1200cd/m2 cand este disponibil continut HDR. Contrastul este si el dublat de la 1.000.000:1 la 2.000.000:1.

Din punct de vedere al bateriei, odata cu noua serie s-a renuntat, in sfarsit, la vechiul incarcator de 5W, in favoarea unui incarcator USB-C (Lightning) de 18W, care va scadea considerabil timpul necesar unei incarcari full a bateriei.

Poate va intrebati de ce am inceput discutia vorbind despre ecran si baterie. Ei bine, un impact mare adus de seria iPhone 11 Pro este acela ca noile display-uri consuma mult mai putin, iar Apple sustine ca noile modele vor avea o durata de viata a bateriei cu patru sau chiar cinci ore mai lunga comparativ cu XS si XS Max. Asta se datoreaza tehnologiei OLED. Nu se stiu inca cifrele exacte cand vine vorba de capacitatea bateriilor din noile modele, dar 11 Pro este ceva mai gros decat XS, avand 8.1mm grosime comparativ cu 7.7mm cat avea vechiul model. Greutatea a crescut si ea cu 11, respectiv 18 grame fata de vechile terminale, astfel iPhone 11 Pro cantareste 188g iar 11 Pro Max are o greutate impresionanta de 226g. Aceste diferente indica faptul ca noua generatie a vazut un upgrade si pe partea de baterie.

Un nou design pentru o noua generatie

Pe partea de aspect, pe langa noul ansamblu de camere, ceea ce ar trebui notat este noul design al spatelui. Apple a fabricat noul spate dintr-o singura bucata de sticla care include chiar si partea mai inalta din zona camerelor. Imi place faptul ca noul design are acum un finisaj mat; o schimbare pe care multi cred ca si-o doreau intrucat vechile modele erau magneti de amprente.

Noul sistem de camere aka. elefantul din incapere

Cred ca este evident deja. Cea mai mare schimbare adusa de noile telefoane este ansamblul de camere. Am vazut deja ca iPhone 11 vine cu un sistem dual-camera care include, pe langa lentila standard, inca una ultra-wide. Modelele 11 Pro insa, ofera un sistem de trei camere, iar pe langa cele doua de pe varianta standard, se alatura si un modul telefoto.

Cand a venit vorba de senzorii camerelor, Apple nu a vorbit foarte mult despre imbunatatiri, deci sunt sanse ca acestia sa nu se fi schimbat. In schimb, compania a divulgat faptul ca senzorul principal are un sistem numit „full-sensor dual-pixel phase detection” iar deschiderea ramane f/1.8, incluzand si o lentila OIS. De fapt, cei trei senzori ale camerelor au 12MP. Lentila telefoto a vazut o mica schimbare, astfel acum are o deschidere mai mare, anume f/2.0 si vine de asemenea insotita de OIS.

Automat, vedeta noului ansamblu de camere este noua lentila ultra-wide care ofera un unghi de vizualizare de 120 de grade si deschidere f/2.0, ceea ce ii permite sa captureze o suprafata mult mai mare. Acest sistem nu este neaparat ceva revolutionar in industrie, intrucat am vazut si alte modele lansate in 2019 cu un ansamblu asemanator, dar acesta a devenit un must-have cand vorbim de varfuri de gama. Desigur, este bine-venita o schimbare de genul, iar daca calitatea fotografiilor este la fel de buna pe cat sustine Apple, multi utilizatori vor fi foarte fericiti.

Noile camere functioneaza in tandem cu noul SoC si arhitectura ISP, care adauga mai multe stagii de post-productie pentru fotografii si foloseste algoritmi care imbunatatesc calitatea pozelor in functie de scenariul in care sunt facute.

Un aspect pe care Apple trebuia sa-l imbunatateasca este fotografierea pe timp de noapte, astfel noile iPhone-uri sar in barca Night Mode, oferind un nou mod de fotografiere care captureaza mai multe cadre pe care le uneste pentru a crea o imagine de ansamblu mult mai detaliata. Apple a mentionat faptul ca modul acesta vine activat automat si se bazeaza pe luminozitatea mediului inconjurator.

Preturi si Disponibilitate

Pre-Comenzile pentru seria iPhone 11 incep pe data de 13 Septembrie, telefonul fiind disponibil incepand cu data de 20 Septembrie. Modelul normal de iPhone 11 va fi chiar ceva mai ieftin decat iPhone XR-ul de anul trecut, incepand de la 699 dolari, in timp ce 11 Pro si 11 Pro Max vor avea preturi identice cu generatia trecuta, incepand de la 999 de dolari, respectiv 1099. Ceea ce vad ca un lucru rau in toata aceasta lansare este ca Apple continua sa ofere variante de 64GB, spatiu care se va umple repede mai ales cu filmari 4K. Din fericire, 11 Pro si 11 Pro Max vor avea cate o varianta de 512GB, care va costa insa un extra de 350 de dolari.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares