Press "Enter" to skip to content

iPhone 11 este aici – Ce imbunatatiri aduce noua generatie?

Evenimentul de lansare pentru iPhone 11 a avut loc aseara la sala Steve Jobs din cadrul Apple Park din Cupertino. Asa cum ne-am asteptat cu totii, am fost martorii lansarii unei noi generatii de telefoane iPhone si anume, seria iPhone 11. Acesta este succesorul lui iPhone XR de anul trecut si este proiectat pentru a ocupa rolul de cel mai puternic telefon de la Apple de anul acesta, aducand imbunatatiri sistemului de camere, alaturi de lansarea noului chipset A13.

Din aceasta serie mai fac parte si iPhone 11 Pro si 11 Pro Max, care sunt primele telefoane Apple cu denumirea „Pro” si preiau stafeta de la XS si XS Max de anul trecut. De asemenea, introduc si un nou design al spatelui, dar de aceasta data cu un ansamblu de trei camere. O alta imbunatatire este ecranul care a fost conceput pentru a fi mai luminos si mai eficient. Haideti sa descoperim impreuna ce imbunatatiri aduc terminalele Apple din noua generatie.

iPhone 11 – Design si Display

Noul iPhone 11 este disponibil in mai multe culori: Mov, Alb, Galben, Verde, Negru si Rosu. Spatele telefonului este din sticla iar in partea de jos gasim un conector Lightning. Desigur, nu avem parte de un jack 3.5mm, intrucat Apple a renuntat de ceva timp la acesta.

Noul telefon vine cu un display de 6.1 inci Liquid Retina, care area aceleasi dimensiuni ca ecranul de pe iPhone XR din 2018. Notch-ul ramane tot in partea de sus a ecranului, iar per total, telefonul are asemanari izbitoare cu cel din generatia trecuta. Dimensiunile sunt de 150.9mm x 75.7mm x 8.3mm si cantareste 194 grame.

De asemenea, este rezistent la apa, venind insotit de certificarea IP68, ceea ce inseamna ca ai posibilitatea de a-l baga in apa si il poti folosi in timp ce faci dus, intrucat poate rezista pana la doi metri adancime.

O noua experienta de fotografiere

Un aspect pe care Apple s-a concentrat anul acesta este camera. Asta se datoreaza senzorului dual-lens, care isi face aparitia in premiera pe modelul mai ieftin de iPhone. Avem parte de aceasta data de o camera de 12MP wide cu lentila de 26mm, care este combinata cu o camera de 12MP ultra-wide. A doua camera are un unghi de vizualizare de 120 de grade.

Vedem si revenirea Night Mode, care sare in ajutorul tau atunci cand ai nevoie sa faci poze seara. Acesta vine activat automat pe iPhone 11 si este similar cu Night Sight care insoteste telefoanele Pixel de la Google. Acest mod imbunatateste luminozitatea si incearca sa reduca cat mai mult noise-ul din imaginile tale. Apple crede ca noul iPhone va fi de trei ori mai rapid in conditii de lumina redusa.

Pe partea de inregistrare video, avem parte de filmare la rezolutie 4K, slow motion si time-lapse. Apple sustine ca noul telefon are parte si de stabilizare a imaginii imbunatatita si ofera „cea mai inalta calitate de filmare vazuta pana acum pe un smartphone”.

Camera de selfie este una TrueDepth de 12MP si tinta acesteia este sa iti permita sa rotesti telefonul pentru a captura imagini mai late, chiar daca nu este un obiectiv wide-screen. De asemenea, este pentru prima oara cand Apple include filmarea 4K si in camera de selfie.

Mai multa putere, mai putin consum de energie

Chipsetul din interiorul noului iPhone 11 se numeste A13 Bionic. Apple sustine ca este cel mai rapid combo de procesor si placa video dintr-un smartphone.. Acestia au aratat cum ruleaza cateva jocuri, dar ramane de vazut de ce este capabil nou chipset.

Despre bateria noului dispozitiv, Apple a spus ca va avea o durata de viata cu o ora mai mare decat cea din iPhone XR, insa nu au anuntat si capacitatea exacta, urmand sa aflam candva in viitorul apropiat.

Sistemul de operare va fi noul iOS 13, care vine insotit pentru prima oara cu Dark Mode. Pe lista de noutati este si un sistem Face ID imbunatatit, dar nu se stie cat de eficient va fi comparativ cu cel din versiunile anterioare ale sistemului de operare.

Telefoanele vor fi disponibile in trei variante de stocare: 64GB, 128GB sau 256GB. Urmeaza sa aflam in scurt timp si preturile pentru noile telefoane.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares