Press "Enter" to skip to content

Arctic Z2 Basic: Când monitoarele tale au nevoie de suport

OFERTANT: PC-coolers.ro

Una dintre activităţile mele preferate este să împărtăşesc cu o mână de oameni momentele personale de gaming — şi o fac prin streaming, de cele mai multe ori pe Twitch. În timp ce joc, am pornirea să povestesc cu ei câte-n lună şi în stele, iar acest lucru este puţin mai complicat decât pare. În ecuaţie intervine un al doilea ecran, pe care pot monitoriza fereastra de chat şi preview-ul fluxului video. Altfel tăcerea e cruntă.

Dacă un birou mai mare poate acomoda, să zicem, două panouri de 27″ pe propriile picioare, nu înseamnă că soluţia este una optimă, fără loc de îmbunătăţiri. Streamerii profesionişti (sau cei de duminică, ca subsemnatul) ştiu prea bine la ce mă refer, aşa că a trebuit să mă îndrept către un sistem ceva mai utilitar, suficient de adaptabil încât să poată susţine un AOC E2770S şi un Philips 192E + o cameră. Răspunsul dilemei mele a fost Arctic Z2 Basic, un suport pentru două monitoare care loveşte cu putere în impracticabilitate, fără să-ţi violeze portofelul.

Sistemele rotative şi articulaţiile rezistă la panouri cu o greutate totală de până la 16kg şi pot fi întărite prin strângerea şuruburilor.

Z2 Basic are la bază un concept extrem de simplu: un stâlp central rezistent, cu un sistem ferm de prindere în menghină, ce permite fixarea unor braţe articulate pe întreaga înălţime. Avantajul acestui suport este cu certitudine evident — dincolo de flexibilitatea configuraţiilor permise existând şi o creştere a spaţiului de lucru.

Altfel spus, cei de la Arctic (alţii decât aia cu frigiderele şi maşinile de spălat) au proiectat un suport potrivit unui setup cu două ecrane de maximum 27″ si minimum 13″, compatibile VESA 75/100, însă capabil să faciliteze instalarea simultană a unor monitoare cu dimensiuni diferite, indiferent de poziţie.

z2_basic_01

Robust, practic şi uşor de instalat. Atenţie însă la compoziţia materialului din care este realizat biroul, structurile cu interioare goale nefiind recomandate!

M-a uimit uşurinţa asamblării, care nu a durat mai mult de 10 minute. Pachetul Arctic Z2 Basic include tot ce îţi trebuie pentru a ataşa monitoarele la suport, ceea ce înseamnă că nu ai nevoie de alte scule sau piese. Nici măcar nu a trebuit să consult manualul de utilizare, căci m-am descurcat de unul singur fără hopuri, imediat ce l-am strâns pe marginea plăcii de PAL.

Cred că a durat mai mult alegerea unor unghiuri perfecte în raport cu poziţia scaunului faţă de birou, dar şi aici am profitat de articulaţiile inteligent gândite. Mai mult, un set de cleme din plastic ajută la ghidajul şi gestionarea cablurilor, o chestie încântătoare dacă stai să te gândeşti la grosimea acestora.

Pe scurt, Z2 Basic reuşeşte să depăşească rolul de suport pentru monitoare. Este o veritabilă extensie a unui birou confortabil şi ingenios, fără de care munca sau joaca pe două ecrane nu ajunge niciodată la potenţialul dorit de un profesionist.

Articol preluat de pe nivelul2.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares