Press "Enter" to skip to content

REVIEW: SPC GEAR ENDORPHY CORDURA

Spread the love

Piata de periferice este intr-o situatie in care nu m-as fi asteptat acum ceva ani. Anume ca jucatorii importanti de atunci fie au pierdut o cota importanta din piata, fie unii au disparut aproape complet.

Logitech domina competitia cu mousii lor HERO, pentru ca totusi este cel mai bun senzor disponibil in momentul de fata. HyperX ia cu doua maini pentru ca ofera produse bune la preturi foarte bune, in special pe segmentul tastaturi si casti.

Iar apoi vin SteelSeries si Razer, ce erau colosi pe vremea in care ma jucam eu foarte mult si cheltuiam sume consistente ca sa am cel mai bun gear. Daca Razer in ultimii ani sunt interesati doar de cum sunt vazuti in piata si nu vin mai cu nimic interesant, declinul lui SteelSeries il aseman oarecum cu cel ce l-a avut Nokia la inceputul erei Android.

Si apoi, sunt branduri precum QPAD sau Everglide ce aveau un potential imens, dar inexplicabil s-au piedut pe drum iar in ziua de azi nu stiu daca mai vand doar in anumite tari sau au dat faliment.

SPC Mousepads review | WASD

Si piata s-a umplut in ultimul timp de producatori lowbudget. Dar evident, fiind si produse ieftine, calitatea produselor este execrabila. Iar producatorii astia fie fac strict periferice de gaming, fie sunt producatori de componente PC si au decis sa se lanseze si pe acest segment.

Ei bine, si cei de la SilentiumPC sunt in situatia asta. Ei fac componente de PC, anume carcase, surse, coolere si ventilatoare. Iar nu cu mult timp in urma, si-au lansat divizia SPC Gear, ce au in catalog periferice de gaming. Si primul produs ce l-am testat a fost SPC Gear GK530 Tournament Mecanica Kailh Blue RGB, o tastatura ce mi se pare foarte buna pentru pretul scazut pe care-l are. Si iata ca acum, am ocazia sa testez si doua mousepad-uri de la ei, cel large si cel XL. Sunt putin curios, pentru ca daca se continua trendul de la tastatura, celor de la SPC le prevad un viitor interesant.

 

Ce este SPC Gear Endorphy Cordura

Mousepad-urile SPC Gear Endorphy Cordura sunt fabricate dintr-un material textil foarte rezistent si impermeabil, anume cordura. Ca sa va faceti o idee, acest material este utilizat de exemplu la rucsacurile specificare armatei.

Partea dorsala este toata cauciucata pentru ca padul sa stea fixat pe birou in momentul in care este utilizat. Iar pentru ca cele doua suprafete diferite sa ramana unite, acestea sunt cusute pe lateral.

Seria Endorphy Cordura vine in trei marimi:

 

Galerie foto

 

Experienta in timpul utilizarii

Am utilizat mousepadul mai bine de o luna si am avut ocazia sa testez trei mousi pe el: Zowie EC2-A, Logitech G Pro Wireless si Logitech G 903 HERO. Toti soarecii s-au comportat excelent impreuna cu mousepad-ului, n-am suferit la capitolul acuratete in jocuri.

Insa datorita suprafetei ceva mai abrazive, sunetul in momentul frecarii intre cele doua de periferice este destul de deranjant. Dar si urmele pe skatez-uri sunt vizibile, uneori lasandu-mi impresia ca m-am intors in trecut, cand utilizam SteelSeries S&S.

E interesant si faptul ca este rezistent la apa. Sunt sigur ca nu sunt singurul gamer ce a varsat cel putin o singura data bautura pe birou. Bine, eu am facut-o de mai multe ori, doar de vreo doua ori am varsat cola in tastatura Blackwidow si de vreo trei ori mousepadul de la SteelSeries a fost folosit pe post de servetel.

Tivul este si el ok. Ultimul mousepad cu tiv pe care l-am avut a fost un Razer Gigantus, ce dupa doar vreo doua luni te utilizare a inceput sa arate destul de rau.

Chiar daca toate mousepad-urile de panza vin au partea dorsala cauciucata, fiind utilizator lowsens nu de putine ori m-am trezit ca ma plimb si cu mousepad-ul pe birou, nu doar cu mouse-ul. Insa modelul de la SPC sta fix pe birou, neavand astfel probleme de genul.

 

SPC Mousepads review | WASD

 

Verdict

Daca vorbesc strict din punct de vedere al calitatii, mousepadurile SPC Gear Endorphy Cordura sunt reusite, indiferent de dimensiunea aleasa.

Insa problema mea este pretul. Mi se par cam scumpe, anume in momentul publicarii review-ului, modelul XL costa 209.98 lei la PC Garage. Iar pe piata asta si asa saturata atragi prin doua metodie. Fie aduci ceva inovator, fie oferi un pret foarte bun. Pretul am zis deja ca este mare. Iar pe partea cu inovatia… iar nu este cazul, pentru ca padul seamana in proportie destul de mare cu Asus Scabbard, care culmea, este si mai ieftin.

Si oricat imi place mie sa rad de SteelSeries, dupa parerea mea chiar si-n ziua de azi au cele mai bune mousepaduri pe panza. Nici cele de la HyperX nu-s departe.

 

Spread the love

Articol preluat de pe wasd.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares