Press "Enter" to skip to content

REVIEW: HYPERX CLOUD STINGER WIRELESS – CASTI WIRELESS PENTRU TOT POPORUL

Spread the love

V-am mai spus si in alte articole ca mie imi plac foarte mult castiile de la HyperX. Primele casti Cloud pe care am pus mana au fost niste Cloud Core, cumparate de blackfriday.

Si cu siguranta a fost cea mai buna achizitie a mea cand vine vorba de periferice, cel putin din punct de vedere cost/calitate. Nu-mi aduc sincer aminte de ce am renuntat la ele, insa cu timpul am facut trecerea la HyperX Cloud Alpha, ce pana-n ziua de azi au ramas castiile mele preferate.

Insa prin toamna lui 2018 mi-a picat cu tronc sa trec pe periferice wireless, asta pentru ca am vazut ca mousii wireless se bat in sfarsit parte in parte cu cei wired si pentru ca, am zis sa elimin firele de pe birou.

Prima achizitie a fost un Logitech G Pro Wireless, una destul de costisitoare. Mi-a luat ceva sa ma obisnuiesc cu el, in special cu forma, insa cu timpul s-a dovedit o decizie inspirata. A 2-a a fost o tastatura Corsair K63 Wireless, unde am fost oarecum impartit. Mi-a placut ca design, feeling, constructie, insa ma enerva teribil ca-i lua peste 10 secunde sa-si revina din functia sleep, timp in care eu scriam in gol.

Iar apoi am trecut la casti. Si aici am rotit foarte multe modele, asta pentru ca nu le utilizez doar pentru voice chat sau jocuri. Un procent mai mare de utilizare este alocat catre muzica. Desi nu-s un mare cunoscator de instrumente, nume de solisti sau alte detalii, insa “consum” foarte multa muzica. Nu este doar o varianta pentru mine de a ma relaxa, este si ceva ce ma ajuta sa ma concentrez. Nu de putine ori mi s-a reprosat la munca ca ar trebui sa stau mai putin cu castiile pe cap si sa fiu mai atent la ce se intampla pe langa mine. Insa lucrul asta nu s-a intamplat, pe laptopul de la munca gaseai mereu deschise ERP-ul, Excel-ul si Spotify-ul.

Ok, m-am abatut putin de la subiect. Am incercat cateva modele de casti wireless, pentru ca pentru mine principalul lucru pe care-l cautam era autonomia bateriei, abia apoi calitatea audio. Si uite asa, am tot incercat ba HyperX Cloud Flight, ba Corsair HS 70, ba Logitech G933. Fiecare pereche avea puncte pro, dar si contra.

In fine, n-am gasit ceva care sa zic, “da, perechea asta o cautam!”, asa ca si-n momentul de fata utilizez casti wired. Da, este un contrast genial pe biroul meu: mouse si tastatura wireless, dar casti wired.

HyperX Stinger Wireless Review | WASD

 

Ce sunt HyperX Cloud Stinger Wireless?

Cloud Stinger Wireless reprezinta a 3-a pereche de casti wireless din portofoliul celor de la HyperX, dupa Cloud Flight si Cloud Mix.

Difuzoarele sunt de 50 mm (ca pe Stinger wired), autonomia acumulatorului este de aproximativ 17 ore, iar semnalul audio poate fi redat la o distanta maxima de 12 metri.

Acestea vin cu in pachet cu un receiver pe USB, un cablu USB pentru alimentarea castiilor ce masoara 100 cm si cateva carticele.

Castiile sunt compatibile atat pe PC, cat si pe consola Playstation 4.

HyperX Stinger Wireless Review | WASD

 

Galerie foto

 

Experienta in timpul utilizarii

Calitate audio

Din punct de vedere al sunetului, categoric Cloud Stinger Wireless sunt net inferioare lui Cloud Flight. Insa am facut o comparatie versus o pereche de casti ce are un pret de vanzare aproximativ dublu, drept urmare si calitatea este alta.

Ma asteptam sa aud fosnete sau sunet static pe fundal, insa lucrul asta nu s-a intamplat.

Dar sunetul redat este unul sec, iar cand am incercat sa ma uit la un serial si a venit o scena in care totul in jur lua foc, erau explozii si altele, adica erau scene cu bass, castiile parca se demontau. Nici calitatea microfonului nu este una extraordinara.

Pe scurt, se aud cam ca HyperX Stinger Wired. Da, stiu, socanta afirmatie.

 

Constructie si confort

Cateva lucruri sar in ochi versus HyperX Cloud Flight, cand vine vorba de constructie. Unul din acestea este lipsa jackului de 3.5 mm de pe Stinger Wireless. Bine, pe Flight nu are prea mare intrebuintare, pentru ca acesta este pe 3 pin, insemnand ca microfonul nu poate fi utilizat cand castiile sunt folosite cu cablu.

Altul ar fi ca microfonul pe Cloud Flight este detasabil, iar pe Stinger Wireless nu este.

HyperX Cloud Stinger Wireless sunt destul de usoare si ofera un confort decent.

Sub cupa gasim din stanga gasim trei lucruri, pozitionate destul de bine: portul de alimentare al castiilor, LED-ul pentru notificare a bateriei si butonul de on off. Iar sub cupa dreapta se afla volumul, ca si-n cazul lui Cloud Flight.

 

Raza de actiune si autonomie

M-a surpins faptul ca semnalul audio nu se pierdea cat ma plimbam prin apartament sau cat scoteam capul pe geam sa vad cum mai este vremea afara.

Semnalul a inceput sa se piardaabia cand am iesit din apartament si m-am dus sa arunc gunoiul la ghena. Semnalul avea de trecut prin vreo trei pereti daca e sa iau in calcul si liftul.

Castiile par a avea un power management bun, lucru ce lipseste cu desavarsire de exemplu pe Corsair HS 70. Am reusit sa utilizez HyperX Cloud Stinger Wireless undeva la 5 zile, fiind utilizate cateva ore pe zi. Acestea intra in standby daca nu este redat vreun sunet in intervalul a catorva minute.

 

Verdict

Aparent mereu cand n-am asteptari de la ceva, acel lucru nu ma dezamageste. Poate asta e secretul vietii, sa n-ai asteptari si astfel nu vei fi dezamagit.

Ok, clar nu se bat cu castiile enumerate in material, nici din punct de vedere al finisajelor, dar nici din punct de vedere al calitatii audio.

Insa, ma repet. Pretul este unul mult mai mic.

Nu-l consider un regres facut de cei de la HyperX, pentru ca trebuiau sa ofere produse si pentru utilizatorii low budget. Iar 350 lei, cat valorau castiile in momentul publicarii review-ului, mi se pare un pret ok pentru niste casti wireless.

HyperX Stinger Wireless Review | WASD

Spread the love

Articol preluat de pe wasd.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares