Press "Enter" to skip to content

REVIEW: CORSAIR HARPOON RGB WIRELESS GAMING MOUSE

Spread the love

Corsair Harpoon RGB Wireless reprezinta trrecerea in segmentul fara fir al unui mouse ieftin pe care il produce Corsair.

Prima varianta, cea cu fir, am testat-o chiar de cand a fost lansat acu doi ani si puteti citi despre el aici.

Nu a iesit in mod special in evidenta pentru ca este un mouse entry level si sincer va spun ca asteptarile in ceea ce priveste varianta wireless sunt setate in functie de cel cu fir.

Dar daca imi schimb parerea vom vedea pana al finalul acestui material.

Bineinteles, exista o serie de diferente intre cele doua versiuni, insa, le vom dezbate in capitolul urmator unde analizam specificatiile si caracteristicile.

Corsair Harpoon RGB Wireless gaming mouse review | WASD

 

Ce este Corsair Harpoon RGB Wireless?

Este un mouse wireless ergonomic. Asta inseamna ca stangacii se vor chinui in a-l folosi deoarece forma este conceputa sa se potriveasca in mana dreapta.

Inclinarea cocoasei este insprea dreapta si din acest motiv este dificil de folosit cu stanga.

Dar nu le plang de mila stangacilor. Au suficienti soareci de unde sa aleaga. Mai ales ca G Pro Wireless de la Logitech este unul dintre cei mai buni soareci existenti.

Tehnologia pe care Corsair o folosesc pentru soarecii lor wireless se numeste Slipstream. Ei se lauda ca timpul de raspuns este sub o milisecunda si avand in vedere cat a evoluat tehnologia, ii cred.

Bine, am observat si jucandu-ma cu el ca nu se simte niciun pic de lag. La fel ca in cazul Logitech si Razer.

In ceea ce priveste greutatea, aceasta a crescut de la 85 grame la 99 grame si este de inteles avand in vedere ca a fost nevoie sa adauge un acumulator inauntru.

Si marea diferenta este ca nu mai iese cablul prin partea stanga a mouse-ului. Adica chiar de sub click stanga. Nu stiu cum sa va explic, dar atunci cand ma uitam la prima varianta de Harpoon, aveam impresia ca imi iese din deget firul.

Bine, marea imbunatatire vine la capitolul senzor. Daca originalul venea cu PMW3320, cel wireless vine echipat cu senzorul PMW3325.

Diferenta dintre acesti senzori, cea mai importanta cel putin, este viteza maxima la care pot functionat.

Mai exact 100 IPS vs 80 IPS.

 

Galerie foto

 

Experienta in timpul utilizarii

Prima mea curiozitate legata de acest mouse a fost functionarea prin bluetooth. Drept urmare l-am conectat atat la telefonul meu Blackberry Keyone, cat si la TV Sony Bravia KD-65XF8505 si a functionat perfect. In rest, l-am utiliat la PC folosindu-ma de receiver-ul inclus. Si de data aceasta n-am mai reusit sa il “dau pese cap” asa cum am facut cu varianta cu fir. Pe semne ca senzorul se descurca o idee mai bine. Ma rog, e posibil ca alti jucatori sa reuseasca sa faca asta. Dar eu, cu stilul meu de joaca low-sens, nu am reusit.

Forma

Forma iti forteaza un grip de tip claw si desi este mic precum G305 de la Logitech, Harpoon este ceva mai comod. Asta se datoreaza intaltimii ceva mai mare si a peretilor lateriali. De asemenea, priza este mult mai buna in cazul lui Harpoon deoarece Corsair folosesc un material cauciucat texturat pe lateralele lui.

Degetul mai se pozitioneaza fix sub butoanele laterale si uneori este dificil sa le apesi pentru ca acestea sunt destul de mult iesite in relief.

Corsair Harpoon RGB Wireless gaming mouse review | WASD

 

Greutate

La capitolul greutate sta destuld e ok. 101 grame pentru un mouse wireless reprezinta o valoare decenta. In poza de mai jos am adaugat si varianta cu fir atasat pentru ca mouse-ul are un conector microUSB destulde  mare si drept dovada, adauga 6 grame extra. Nu se simte foarte tare cand il folosesti, dar e bine de stiut. Poate printre voi sunt utilizatori mai sensibili la 6 grame.

Corsair Harpoon RGB Wireless gaming mouse review | WASD

 

Software

La capitolul software avem acelasi iCue care este una dintre cele mai bune suite software pentru periferice si chestii cu iluminare RGB. Din pacate, pe partea de macro-uri nu este posibila inregistrarea comenzilor executate de mouse si astfel, acest apoate executa combinatii de apasari de taste ale tastaturii.

Si bineinteles, exista si profile hardware. Asta inseamna ca poti lua setarile legate de DPI cu tine.

 

Verdict

Corsair Harpoon Wireless are un singur minus, pretul cam maricel. Insa, daca ne uitam putin mai atenti la caracteristici observam ca la pretul de 300 Lei nu prea sunt variante care sa functioneze si wireless cu receiver, dar si bluetooth. N-am zis nimic despre autonomie, insa, la cum l-am folosit as putea spune ca sta la fel precum G Pro Wireless de la Logitech.

Si asta nu este rau deloc.

Corsair Harpoon RGB Wireless gaming mouse review | WASD

Per total mi-a placut si daca esti in cautare de un mouse comod pe care sa il poti conecta la mai multe dispozitive, e o alegere inspirata.

 

Good for gaming WASD Award

Spread the love

Articol preluat de pe wasd.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares